Va recomandam verighete de lux produse in Romania, cu calitate germana!

Fiecare cerere in casatorie este unica, dar scopul este universal. Spre deosebire de alte costuri de nunta (cum ar fi florile, receptia), inelul de logodna si cel de casatorie sunt niste investitii care dureaza o viata. Orice barbat doreste sa ofere iubitei sale un inel care i se potriveste si care o va incanta foarte mult.

Daca stii ce sa cauti atunci cand intri intr-un magazin de bijuterii, iti va fi mult mai usor sa gasesti inelul potrivit iar acest articol iti ofera informatii de baza despre inelele cu diamante.

Inelul de logodna este alcatuit din doua componente : piatra din mijloc (pretul si valoarea inelului este stabilita in functie de marimea, calitatea, claritatea si taierea acestei pietre) si corpul inelului (este de obicei din platina sau aur, dar platina este mai durabila pentru sustinerea diamantelor).

Durabilitatea este un detaliu critic, pentru ca inelul va fi purtat zilnic, in diverse circumstante.

Pentru a cauta un model frumos de inele de logodna sau verighete din aur puteti sa cauti si la magazinuldeverighete.ro

Calitatea diamantelor

Calitatea, valoarea si costul diamantului sunt stabilite in functie de patru aspecte:

taietura; Taietura unui diamant se refera la unghiurile, formele si proportiile fiecarui diamant.Un diamant taiat finut, cu forma si proportiile potrivite, optimizeaza stralucirea naturala a diamantului reflectand si refractand lumina direct prin varful diamantului.

carate; Caratul este o unitate de masura folosita pentru a cantari diamantele.Desi un numar mare de carate poate mari raritatea si valoarea, pretul final este mult influentat de taietura, culoare si claritate. Astfel unele pietre micute pot fi mai scumpe decat cele mari.

culoare; Diamantele sunt judecate pentru culoarea lor sau pentru lipsa lor de culoare. In cele mai multe cazuri, cu cat sunt mai albe, cu atat sunt mai valoroase. Astfel, punand diamantul intr-un corp al inelului facut dintr-un metal cat mai alb maximizeaza stralucirea acestuia.Culoarea unui diamant este clasificata si notata folosind o scala de culori . Cea mai populara astfel scala de culori se desfasoara in ordine alfabetica de la D la Z, unde D inseamna fara culoare si Z corespunde unei transparente cu usoare nuante de galben sau maro.

claritate; Claritatea unui diamant este clasificata dupa numarul, marimea si pozitia incluziunilor pe care le are, care dau fiecarui diamant unicitate, fiind numite “amprentele naturii”. Acestea nu sunt de obicei vizibile cu ochiul liber, decat cu ajutorul unei lupe. Piatra este cu atat mai valoroasa cu cat are mai putine incluziuni.Diamantele sunt clasificate in concordanta cu pozitia lor pe scala de claritate GIA de la IF ( curate in interior, fara defect vizibil ) la I3 ( imperfect, cu incluziuni vizibile de ochiul liber ).

Forma diamantelor

Diamantele vin in 6 forme de baza , dar exista variatiuni. Exemple de forme: patrat, dreptunghiular, cu colturi drepte sau rotunjite (“printesa”, “radiant”, “smarald”); inima; oval; para (lacrima); “marchiz”; rotund; “trilion”.

Majoritatea inelelor au o singura piatra pretioasa mare in mijloc, dar exista si inele care au si alte pietre pretioase atasate diamantului din centru sau care sunt batute cu diamante mici. Aflati ca 75 la suta dintre inelele cu diamant au diamantul de forma rotunda.

Dupa cum am precizat, metalul pentru corpul inelului cu diamant este de preferat sa fie platina, pentru ca ofera cea mai buna protectie pentru piatra . Platina este si cea mai preferata de femei pentru inelele de logodna si este de 30 de ori mai rara decat aurul.

Odata ce ati ales metalul pentru corpul inelului, urmeaza sa alegeti si tipul de finisare al metalului respectiv : lustruit , mat sau satin .

Marimea inelului de logodna

Iata cum sa determini marimea inelului pentru iubita ta : daca nu stii marimea si nici nu vrei sa o intrebi pe ea, cateva sugestii ar fi urmatoarele :

– deseneaza interiorul unui inel de al ei pe hartie, fiind atent pe ce deget il poarta;

– imprumuta unul dintre inelele ei;

– pune unul din inelele ei pe degetul tau si deseneaza cu pixul pe deget unde s-a oprit inelul;

– intreaba unul din apropiatii ei, daca acesta poate fi discret;

Un bijutier poate calcula marimea inelului din toate aceste metode. Pentru mai multe detalii si modele vizitati magazinul nostru de verighete.